Tóroddur Poulsen: EYGNAHOLUR / ØJENHULER
Digtsamlingen Eygnaholur/Øjenhuler er den færøske digter Tóroddur Poulens fjerde udgivelse på Edition After Hand. Digtsamlingen er en tosproget (færøsk/dansk) udgivelse, gendigtet af Poulsen selv.

Tóroddur Poulsens praksis begrænser sig ikke til digtning alene, men tæller også musik og billedkunst. Et afgørende aspekt i en sådan grad at han som digter orienterer sig lydligt og i særdeleshed visuelt mellem egne ord. Titlen Eygnaholur/Øjenhuler er sigende, store dele af digtsamlingen udgør og behandler visuelle fænomener og erindringer. Tóroddur Poulsen kombinerer i sine digte umage emner og bevæger sig behændigt mellem enkle dagligdags observationer og de komplekse rituelle erindringer. Det hele orkestreres i en egen logik, digtets logik, funderet i sproget, som erkendelsesmateriale.

Tóroddur Poulsen betragtes som en af de væsentligste færøske digtere. Siden debuten Botnfall i 1984 har han udgivet mere end 25 bøger, været indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris flere gange, udgivet plader og haft en mængde udstillinger. I begyndelsen af oktober i år modtog han Den færøske Litteraturpris M.A. Jacobsens Heiðursløn. På After Hand har han tidligere udgivet digtsamlingerne Vatnið ljoðar sum um onkur hevur drukkið av tí/Vandet lyder som om nogen har drukket af det (2000), Blodprøver (2002) og
Steinsetingar/Stensætninger (2008).

Tóroddur Poulsen: EYGNAHOLUR / ØJENHULER
After Hand [2010]
form: Mathias Kokholm
tryk: Special-Trykkeriet Viborg
isbn: 978-87-87489-80-5
1. udgave, 1. oplag
72 sider, 120 kr.

Eygnaholur/Øjenhuler udkommer d. 29. oktober.

*** Ved forudbestilling ***, her fra siden, kan man få Tóroddur Poulsens nye titel EYGNAHOLUR / ØJENHULER og hans forrige Steinsetingar / Stensætninger (2008) til en samlet pris på 150 kr. [+porto].