Off Label - bukser fra Henrik Have

Off Label
- bukser fra Henrik Have
onesize unika
edition af 100 stk.
After Hand 2012

500 kr. [inkl. bøjle]

Bukserne kan prøves og købes i tøjbutikken Works Unltd., Guldsmedegade 24, Århus.Henrik Have (f. 1946) er billedkunstner og digter. Gennem en stor del af sit virke har han arbejdet med bogen som objekt, gennem en konsekvent undersøgelse og kombination af visuelle og sproglige udtryk.

Materialet og håndværket har i disse arbejder ofte haft en afgørende betydning for Haves kunst, poesi og bogarbejde. På en gang en ærbødighed overfor materialet, håndværket og traditionen, samtidig med en total anarkistisk tilgang til produktionen. En balance mellem det forfinede og det forråede.

I 1973 stiftede Henrik Have forlaget After Hand, hvor han selv udgav og trykte bogen Forskellen i 1974. Forskellen er et skrift, der kan læses som et slags partitur til en film eller performance og indeholder bl.a. skabelonen til et par benklæder og en opfordring til læseren om at sy disse benklæder.

Henrik Have har produceret en ny kollektion bestående af 100 nummererede benklæder under titlen off label. Bukserne består af lange strimler afrevet papir, som er rester fra en produktion af litografier, hvor papiret er blevet brugt til at rengøre trykken med. Efterfølgende har Have tegnet og skrevet på strimlerne; tegn og tekst der ofte henviser til beklædningsgenstande og skrædderens skabeloner.

Benklæderne har tidligere været udstillet på Kunsthal Nords udstilling Artist+Book i en større installation betitlet Dr. Mengele og de fire køn.