metoj [digtsamling] af Jesper Elving – temson [plade] af Jesper Elving & Anders Monrad

 


metoj [digtsamling]

Samlingen består af 830 digte med en komposition i fire spalter pr. side, hvormed der lægges op til, at digtene kan læses enkeltvis eller i længere samlede stræk. 

I Jesper Elvings særegne lydpoesi er sprogets semantiske værdi kørt ned til et nulpunkt, uden dog at forlade sproget helt. Denne bevægelse væk fra brugen af konventionelle ord ud i en mere klangorienteret metode begyndte Elving at udforske med dobbeltudgivelsen delfi lik og kakt nimhe. metoj er tidligere blevet omtalt som et fire-binds værk, men er altså blevet samlet under ét ved denne udgivelse.

metoj 
Jesper Elving 
After Hand 
2012
omslag: Sara Willemoes Thomsen 
form: Mathias Kokholm & Jesper Elving 
tryk: Huset Grafisk 
isbn: 978-87-87489-40-9 
1. udgave 1. oplag 
67 sider – 160 kr.
 temson [plade]Computergenereret midi- og elektronisk musik, programmeret og styret af Anders Monrad - med digtoplæsning af Jesper Elving

temson er resultatet af et samarbejde mellem Jesper Elving og komponisten Anders Monrad. De to har siden 2009 udviklet en arbejdsmetode, der bygger på det uforudsigelige i live-situationen, det simple set up og den åbne improvisation. Det er sådan der arbejdes ved live-performances og det er sådan pladen er indspillet - lo-tech og uøvet.

temson
Jesper Elving & Anders Monrad
After Hand Records
2012
omslag: Sara Willemoes Thomsen 
10" vinylplade – 100 kr.

metoj & temson udkommer fredag d. 27. januar.

bogen kan købes følgende steder.:
Møllegade Boghandel - Møllegade - Kbh N
Kristin F. Møller - Store Torv - Århus
Løve's Bogcafé - Nørre Allé - Århus
Stardust - Klostergade 58 - 8000 Århus C

pladen kan købes følgende steder.:
Møllegades Boghandel - Møllegade - Kbh N
Dandelion Records - Borggade 5 - 8000 Århus C.
Route 66 - Fredensgade 31 - 8000 Århus C.
Route 66 - Fælledvej 3 - 2200 Kbh. N.
Repo Man - Fensmarkgade 36 - 2200 Kbh. N.
Insula Music - Blågårdsgade 31 - 2200 Kbh. N.
Sound Station - Gammel Kongevej 94 - 1850 Frederiksberg
Sort Kaffe og Vinyl - Skydebanegade 4 - 1709 Kbh. V.
Beat Bop - Peder Hvitfeldts Stræde 14 - 1173 Kbh. K.
Stardust - Klostergade 58 - 8000 Århus C *
 
Jesper Elving (f. 1979) har siden 2006 udgivet digtsamlinger på sit eget forlag E+, hvor et gennemgående træk har været eksperimentet med bog- og udgivelsesformen. Jeg arbejder i Danmark, hvor digtene sad fast på sorte gummistykker, var i 2009 nomineret til Weekendavisens smalle litteraturpris Bukdahls Bet.

Jesper Elving har senest udgivet digtsamlingen gilke menjer på forlaget zonezono, og så er to af hans tidligere udgivelser fra E+,Jeg arbejder i Danmark og Japan påske, for nylig genudgivet på forlaget Jorinde & Joringel. 

Anders Monrad (f. 1981) er komponist og pianist. Et fremherskende træk i Monrads musik er en polemisk sammenstilling af (tilsyneladende) modstridende elementer eller idiomer - i form af kontrasterende musikalske stilarter eller konventioner, typisk repræsentationer af "fin-" kontra "lav-" kultur eller "det urmenneskelige, spontane" kontra "det kalkulerede, kontrollerede". 

Monrad musik er blevet opført ved festivaler og koncerter i de fem skandinaviske lande af musikere som Michala Petri, Dame Gillian Weir og The Arditti Quartet blandt andre.

Monrad er uddannet i komposition fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og The Royal Academy of Music i London.