Seminar om Konceptualismer / Seminar on Conceptualisms [22feb på Forfatterskolen]

Seminar om Konceptualismer / Seminar on Conceptualisms
d. 22. februar 2012 seminar fra kl. 11:00-17:00 ––– oplæsning fra kl. 20:00-23:00 
alle er velkommen ––– fri entré
Forfatterskolen / Peder Skrams Gade 2A /1054 København

Seminaret omhandler og orienterer sig i aktuelle teorier og praksisformer indenfor konceptuel poesi. Her vil angives et kort og en samling redskaber til bedre orientering og diskussion af poesiens samtidsproduktioner. Det kortlæggende og introducerende skal imidlertid gerne føre til en egentlig diskussion af den konceptuelle poesis konkrete forsøg på at undvige kunstnerisk isolation og politisk umyndiggørelse.

Seminar–program 11:00–17:00

11:00-13:00 – Notes on Conceptualisms
- åbning v. Mathias Kokholm
– Vanessa Place (USA)
– Tania Ørum

14:00-15:00 – Klippe, lime, kopiere – teori
– Gunnar Berge (Norge)

15:30-17:00 – Genstridige læsninger
- Rasmus Graff
- Mikkel Bolt
- Jeppe Brixvold
- modereret af Mathias Kokholm 

20:00 - Oplæsning
- Vanessa Place
- Martin Glaz Serup
- Gunnar Berge 
- Rasmus Graff

* I forbindelse med seminaret udkommer det manifeste skrift Notes on Conceptualisms I dansk oversættelse ved Lene Asp og Henrik Majlund Toft, samt et værket Andersens Wank som er skrevet specifikt til det danske forlag After Hand. 

 

***

Vanesaa Place er forfatter, redaktør og advokat, bosat i Los Angeles (USA). Hun er en af de centrale teoretikere og udøver af konceptuel skrift og har publiceret bøgerne; Dies: A Sentence (2006), La Medusa (2008), Notes on Conceptualisms (i samarbejde med Robert Fitterman 2009) och The Guilt Project: Rape, Morality and Law (2010). I forbindelse med seminaret udkommer det manifeste skrift Notes on Conceptualisms I dansk oversættelse ved Lene Asp og Henrik Majlund Toft, samt et værket Andersens Wank som er skrevet specifikt til det danske forlag After Hand. Vanessa Place fungerer desuden som redaktør på forlaget Les Figues Presse.

Tania Ørum er lektor ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab. Hun har publiceret en lang række artikler og bøger særligt om feminisme og avantgarde. De seneste år har hun været en af de primære kræfter bag Nordisk Netværk for Avantgardestudier. I 2009 udgav hun bogen De eksperimenterende tressere – Fra kunstnerisk til politisk radikalisme, der er at betragte som et hovedværk om dansk 60’er avantgarde.


Gunnar Berge er filosof, medlem af redaktionskomitéen for det svenske tidsskriftet OEI og har oversat og skrevet om en række franske poeter. I 2009 udgav han Midt i – fransk filosofi i dag (Gasspedal & Audiatur) og sammen med Jørn H. Sværen stod han for den norske oversættelse af de fire bind i Claude Royet-Journouds Tetralogi (H Press). I efteråret 2011 udkom essaysamlingen Klippe, lime, kopiere – teori, redigeret og oversat af Gunnar Berge, samt digtsamlinger Claud X-faktoren kopieret og monteret af Gunnar Berge på forlaget Attåt.


Mikkel Bolt er kunsthistoriker, lektor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab. Han har publiceret en lang række bøger og artikler om aktivisme, avantgarde, den revolutionære tradition, samtidskunst og antiterrorisme. Han har netop udgivet bogen En anden verden. Små kritiske epistler om de seneste årtiers antikapitalistiske satsninger i kunst og politik og forsøgene på at udradere dem på sit og billedkunstner Jakob Jakobsens forlag Nebula. Jakobsen og Bolt har igennem flere år stået bag en række seminarer og udstillinger om bl.a. Skandinavisk Situationisme og Billedpolitik.


Rasmus Graff er digter, kritiker og redaktør. Debuterede med langdigtet patchwork i 2008 hos forlaget/gruppen 28/6, som han selv var del af og senere udgav bogen Som levende begravet her – Sødergran-installationer på. I 2009 udkom bogen Folkets prosa (After Hand), som er en afskrift af eksempelsætningerne fra Gyldendals røde dansk-dansk ordbog. I 2011 stod han bag poesifestivalen Verbale Pupiller. Og så anvender han jævnligt bloggen;
http://rasmusgraff.blogspot.com/


***

OEI poetry area: extension #18: Vanessa Place och konceptuellt skrivande


 













Rönnells Antikvariat [Stochholm] d. 20. februar.